casasivota-logo

Casa Sivota σύβοτα διαμονή θεσπρωτία βίλες με ιδιωτική πισίνα στα σύβοτα θεσπρωτίας

Αξιοθέατα

delta-kalama

Δέλτα Καλαμά

Η περιοχή αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υγρότοπους της πατρίδας μας με πλούσια ορνιθοπανίδα και για αυτό προσελκύει πλήθος επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τα υδρόβια πτηνά. Η αφετηρία της διαδρομής που σας προτείνουμε βρίσκεται στην Σαγιάδα στον κυρίως οικισμό ¨Σκάλωμα¨, το λιμανάκι της. Από εκεί αρχίζει ένας χωματόδρομος που οδηγεί κατευθείαν στο Δέλτα.

gitani

Γιτάνη

Η Γιτάνη (στη δωρική διάλεκτο Γίτανα) υπήρξε κατά την αρχαιότητα ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά, διοικητικά και οικονομικά κέντρα της Θεσπρωτίας. Ερείπια της πόλης βρίσκονται σε πλαγιά του βουνού της Βρυσέλλας σε ένα θαυμάσιο από πολλές απόψεις τοπίο, που περιβάλλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τον ποταμό Καλαμά (Θύαμις) ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην οικονομική αυτοτέλεια της πόλης. Η ίδρυση της πόλης χρονολογείται στο β μισό του 4ου αι. π.Χ., αν και κατοίκηση στο χώρο υπήρχε ήδη από την προϊστορική εποχή.

parko anapsixis perdikas

Πάρκο αναψυχής Πέρδικας

Η περιοχή της Πέρδικας είναι τόπος ιδιαίτερα ευνοημένος από τη φύση, ατελείωτοι ελαιώνες, απέραντες ακρογιαλιές με γαλάζια νερά την κάνουν μοναδική. Μέσα στο πάρκο φιλοξενούνται πολλά και διάφορα είδη πτηνών, ψαριών τα οποία έχουν όλη την περιποίηση και την φροντίδα που τους αξίζει από τους υπευθύνους του Πάρκου. Έχουν κατασκευαστεί καταρράκτες και μικρές γέφυρες που δικτυώνουν το ποτάμι καθώς επίσης και πεζόδρομοι με σκαλοπάτια από κορμούς δέντρων.

διμοκαστρο

Δυμόκαστρο

Βρίσκεται 8 χιλ. νοτιοδυτικά της κοινότητας Πέρδικας. Οχυρωμένος παράλιος οικισμός των ύστερων κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων. Πρόκληση αποτελεί για τον επισκέπτη η μοναδική από τον αρχαιολογικό χώρο θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και την παραλία Καραβοστάσι.

T1_032

Πύργος Ραγίου

Ο μοναδικός σήμερα επισκέψιμος χώρος στη Θεσπρωτία βρίσκεται 9 χιλ. βορειοδυτικά της πόλης της Ηγουμενίτσας Πρόκειται για ένα μικρό κάστρο πάνω σε ένα μικρό λόφο κωνικού σχήματος, χτίστηκε το 16ο αιώνα ως παρατηρητήριο των κινήσεων των Τούρκων στην περιοχή.

parko anapsixis perdikas

Νεκρομαντείο

Το Νεκρομαντείο (20 χλμ. από την Πάργα), όπου κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (βαρκάρης – οδηγός των νεκρών) οδηγούσε τις ψυχές, μέσω της Αχερουσίας λίμνης στον κάτω κόσμο.

nikopolis

Αρχαία Νικόπολη

Η αρχαία Νικόπολη, που χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 27 π. Χ. με το αρχαίο θέατρο και τα ψηφιδωτά. Απέχει 50 χλμ. από την Πάργα και 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

Πηγές-του-Αχέροντα2-770x375

Πηγές του Αχέροντα

Οι πηγές του Αχέροντα ποταμού, μια υπέροχη πραγματικά περιοχή, αναγνωρισμένη διεθνώς σαν περιχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

souli

Σούλι

Ηρωικό και ένδοξο χωριό που απέχει 73 χιλ από την Ηγουμενίτσα. Είναι γνωστό για τους αγώνες των κατοίκων κατά των Τούρκων. Κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις και αναπαράσταση της ανατίναξης της μονής Κουγκίου από τον Καλόγερο Σαμουήλ.